Rent a car ili taksi - za šta se odlučiti?

Rent a car ili taksi - za šta se odlučiti?

Poslovno putovanje pored mnogobrojnih prednosti ponekad može da donese i nepotrebnu glavobolju, koja često nije povezana sa samom prirodom posla, već sa nekim trivijalnim stvarima kao što je prevoz od aerodroma do hotela, od hotela do mesta sastanka i obrnuto. 

Ovaj problem uglavnom se javlja u velikim gradovima, gde su saobraćajne gužve postale svakodnevnica. Postoji nekoliko načina da se izbegnu prepuni autobusi i čekanja na putu. Jedan od tih načina je rent a car, koji sve više dobija na svojoj popularnosti, dok je drugi način pozivanje taksija. 

Jedna od ključnih prednosti rent a cara ali i taksija jeste mogućnost da prevozno sredstvo ne morate deliti sa drugim putnicama. Druga, možda i važnija prednost u odnosu na klasičan gradski prevoz jeste brzina. Dok gradski autobus mora stati na svaku stanicu kako bi pokupio druge putnike, iznajmljeno vozilo i taksi imaju samo dve stanice: vašu početnu i vašu krajnju adresu. A vreme je danas dragocena stvar. 

Rent a car i taksi – razlike Kao što postoje sličnosti, postoje i razlike među ovim oblicima vožnje. Taksi možete “uhvatiti”, kako se često kaže u narodu, brzo, s obzirom na to da ima veliki broj taksi stanica. Njihovo radno vreme je dvadest-četvoro časovno, tako da će vam u svakom trenutku neko odgovoriti na poziv. Međutim, nije isključeno i čekanje na taksi vozilo, posebno u špic terminima, kada ljudi odlaze i vraćaju se sa posla ili kada su loše vremenske neprilike. U poslednjih nekoliko godina svedoci smo da su taksi usluge poskupele, pa se na duže staze i ne isplati voziti se ovim vozilom. 

Rent a car Beograd - najbolji način da obiđete Beograd
Rent a car sa druge strane pruža mogućnost da jednom kada iznajmite vozilo imate tokom celog boravka. Mnoge firme koje pružaju uslugu iznajmljivanja vozila nude i uluge rent a car vozila bez vozača. Na ovaj način sama mušterija ne mora da zavisi od drugih već u potpunosti pravi svoj vremenski raspored, kada i gde će krenuti. 

Rent a car kompanije svoje kancelarije uglavnom imaju u blizi aerodroma, tako da putnici ne moraju lutaju, čekaju taksi sa velikom brojem prtljaga, već mogu u samom nekoliko minuta iznajmiti vozilo za korišćenje. Naravno, vozilo se može rezervisati i pre samog dolaska. Proces je jednostavan i sve se završava na samom sajtu kompanije. Vozila koja se iznajmljuju razlikuju se po veličini, uglavnom su to mini vozila, ali mogu biti i veličine kombija gde može stati i do 6 osoba. Rent a car postaje sve traženiji i kod nas. Rent a car Beograd je idealan za sve turiste, ljude iz poslovnog sveta, ali i sve one koji borave nekoliko dana u našoj prestonici. 

Broj korisnika rent a car usluga sve više raste
Rent a car industrija, danas je sve popularnija, a veruje se da će tek dobiti na značaju, upravo zbog mnogih pogodnosti i prednosti koje poseduje u odnosu na ostale vrste prevoza. U poređenju sa taksijem glavna prednsot ogleda se u ceni. Usluga rent a car je pristupačnija bužetu mnogih osoba nego taksi usluge. Na iznajmljeno vozilo ne čekate ni minut, dok se na taksi može čekati i do pola sata, jer zavisi gde u trenutku poziva nalazi prvo slobodno vozilo. Čak i da se odlučite za rent a car sa vozačem, vozilo vas čeka dok ne završite sa poslom, dok to nije slučaj sa taksi vozilom. Moguće je ali to povećava cenu, što ćemo se složiti mnogim mušterijama ne ide u prilog.

Kontaktirajte nas

Beograd rent a car

Radno vreme

Ponedeljak - Nedelja
00-24h
+381 63 363 860
Beograd rent a car

Telefon

Rezervacije
00-24h
+381 63 363 860
Beograd rent a car

Viber

Rezervacije
00-24h
+381 63 363 860
Beograd rent a car

WhatsApp

Rezervacije
00-24h
+381 63 363 860